Κλείστε ραντεβού

Εξέταση στο ιατρείο ή με βιντεοκλήση

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά άμεσα, καλώντας στο 211-1837011, όλο το 24ωρο, οποιαδήποτε ημέρα. 

Το ιατρείο παρέχει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία με τον ιατρό όταν οι δυνατότητες μετακίνησης είναι περιορισμένες. Η εξέταση μέσω βιντεοκλήσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία από τις συνήθεις εφαρμογές smartphone ή υπολογιστή (Viber, Skype, Zoom, Whatsapp, Facetime).

Εναλλακτικά, μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψη μέσω της παρακάτω φόρμας, αφού συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία.


  *  Υποχρεωτικά πεδία

  Εργάσιμες ημέρες & ώρες

  Δευτέρα  –  Παρασκευή                    14:00 – 21:00
  Σάββατο &  Κυριακή                             κλειστά

  Συχνές ερωτήσεις

  Τι περιλαμβάνει η επίσκεψη σε νευρολόγο;

  Η διάγνωση και η αντιμετώπιση των νευρολογικών παθήσεων στηρίζεται στη συνεργασία ανάμεσα στον ασθενή και στο νευρολόγο. Σε κάθε επίσκεψη πρέπει να διατίθεται αρκετός χρόνος ώστε να συζητούνται όλες οι πτυχές του προβλήματος, οι πιθανές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και οι θεραπευτικές επιλογές.

  Τις περισσότερες φορές η επίσκεψη ξεκινά με ερωτήσεις για τα συμπτώματα, για το ιστορικό λήψης φαρμάκων και για ενδεχόμενα συνυπάρχοντα νοσήματα. Ελέγχονται οι εξετάσεις που μπορεί να έχουν γίνει στο παρελθόν (μαγνητική τομογραφία, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, αιματολογικές, κτλ) και ακολουθεί η νευρολογική εξέταση. Η τελευταία είναι μια σειρά από δοκιμασίες με τις οποίες αξιολογείται αντικειμενικά η λειτουργικότητα δομών του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος.

  Στο τέλος, ο ιατρός ενημερώνει σχετικά με τη φύση και την πρόγνωση της πάθησης και συζητούνται με τον ασθενή οι θεραπευτικές επιλογές.

  Πόσο διαρκεί η επίσκεψη;

  Η διάρκεια της πρώτης επίσκεψης κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 40 και 50 λεπτών. Εάν διενεργηθεί επιπλέον εργαστηριακός ή νευροψυχολογικός έλεγχος, η επίσκεψη μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα.

  Έρχομαι για πρώτη φορά στο ιατρείο. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

  Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο ΑΜΚΑ αναγράφεται συνήθως στις πρώτες σελίδες του βιβλιαρίου και είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

  Εάν λαμβάνετε φάρμακα για οποιοδήποτε λόγο, σημειώστε τα ή φροντίστε να έχετε μαζί σας τα κουτιά τους. Εάν έχετε ήδη υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις (αιματολογικές, ηλεκτρομυογράφημα, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα κτλ.), προσκομίστε τις στο ιατρείο. Ειδικά για αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες, φροντίστε να έχετε μαζί σας και το CD που τις συνοδεύει (όχι μόνο το έντυπο της γνωμάτευσης).

  Σε περιπτώσεις όπου λόγω της φύσης του προβλήματος ενδέχεται να υπάρξουν κενά στο ιστορικό (π.χ. επεισόδια απώλειας συνείδησης), είναι χρήσιμη η παρουσία ενός ατόμου του περιβάλλοντος το οποίο ήταν παρόν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

  Γίνεται ηλεκτρομυογράφημα στο ιατρείο;

  Ναι.
  Πριν από το ηλεκτρονευρογράφημα/ηλεκτρομυογράφημα γίνεται πάντα λήψη ιστορικού και εστιασμένη νευρολογική εξέταση.

  Γίνεται τεστ μνήμης και νοητικών λειτουργιών στο ιατρείο;

  Ναι.
  Ο έλεγχος γίνεται με τη χρήση προτυποποιημένων κλιμάκων αξιολόγησης των νοητικών λειτουργιών. Η έκταση του ελέγχου και η επιλογή των κλιμάκων καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από το ιστορικό και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

  Πραγματοποιείτε επισκέψεις κατ' οίκον;

  Μετά από συνεννόηση.
  Για επίσκεψη κατ’ οίκον επικοινωνήστε απευθείας με τον ιατρό στα τηλέφωνα 211-1837011 και 6947602754.

  Μπορώ να επισκεφθώ το ιατρείο επειγόντως;

  Για επείγοντα περιστατικά επικοινωνήστε απευθείας με τον ιατρό στα τηλέφωνα 211-1837011 και 6947602754.

  Στοιχεία επικοινωνίας

  Θέσεις Parking

  Εάν δεν βρίσκετε parking στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, δοκιμάστε στην Μάρκου Μπότσαρη και την 3ης Σεπτεμβρίου (βλ. χάρτη).

  Πρόσβαση με ΜΜΜ

  Η κοντινότερη στάση λεωφορείου ΟΑΣΑ ονομάζεται «Πλατεία Μελισσίων».
  Βρίσκεται 50 περίπου μέτρα από το ιατρείο.